Στάβλοι Statepark

Οι στάβλοι Statepark ιδρύθηκαν το 2002 ως συνέχεια της Βρετανικής εταιρείας STATERARK Ltd και δραστηριοποιήθηκαν στην ιπποπαραγωγή και τις ιπποδρομίες στη Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Ελλάδα και στη Κύπρο από το 2004 και μετά.

Η Statepark δημιούργησε και λειτούργησε τον πρώτο σταθμό επιβητόρων
στην Ελλάδα με την αγορά ποιοτικών επιβητόρων. Μεταξύ αυτών βρέθηκαν στο στάβλο
οι HAMAS (DANZIG – July Cup Gr1), PRENUP (SMARTEN –
Jerome H. USA Gr1), LUGANA BEACH (TUMBLE WIND – multiple Gr3, 2nd Prix de L’Abbaye Gr1), CHROMITE (MR. PROSPECTOR – Full-brother to leading sire WOODMAN),
LUJAIN (SEEKING THE GOLD – Middle Park S.
Gr1), WAR DEPUTY
(DEPUTY MINISTER – Kentucky JC S. Gr3 and a leading
sire in Canada),
MISSED FLIGHT (DOMINION – Prix du Rond-Point FR Gr2
and multiple Gr1 placed)
και ο Champion στην Ελλάδα PAOK (CELTIC SWING)
μεταξύ άλλων.

Οι TALAASH (DARSHAAN – FR Gr3 winner and a $700k yearling) and TAKHLID (NUREYEV – winner of 20 races in the UK and a $750k yearling) εξυπηρέτησαν τις αγορές της Βουλγαρίας και της Κύπρου.

Οι στάβλοι Statepark λειτούργησαν το ιπποφορβείο στο Κάστρο για πολύ λίγα χρόνια και από έναν εξίσου μικρό αριθμό αλόγων παραγωγής τους κατάφεραν να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία. Ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (LAKE CONISTON) το πρώτο πουλάρι που γεννήθηκε στο κτήμα κέρδισες πολλαπλές κύριες ιπποδρομίες και τερμάτισε 3ος στο Ντέρμπι της χρονιάς του.

Ο ΕΛΒΕΝ ΚΙΝΓΚ (MUJADIL) κέρδισε το κριτήριο 3ετων (2000 γκινέες) στη Κύπρο με νέο ρεκόρ πίστας, ο ΝΤΑΝΤΕ ΑΜΑΡΑΛ (CHROMITE) συμμετείχε ως το μεγάλο φαβορί στο Ντέρμπι της χρονιάς του κούρσα στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά (κάταγμα σισαμοειδών) τερματίζοντας 8ος . Επανήλθε 2 χρόνια αργότερα και κέρδισε 6 ιπποδρομίες στη σειρά.
Σημαντικές διακρίσεις
ήλθαν και από την ομάδα του στενά συνεργαζόμενου Ιπποφορβείου Ελιάς του οποίου πρόγραμμα ιπποπαραγωγής διαχειριζόταν η Statepark, με πολλαπλές επιτυχίες σε κύπελα, κύριες και κλασσικές ιπποδρομίες με τα προϊόντα των επιβητόρων LUJAIN και WAR DEPUTY. O LENON (WAR DEPUTY) νικητής μεταξύ άλλων του κριτηρίου 3ετων είναι ακόμα μαζί μας στο κτήμα.

Η WINDSTRIKE (DIKTAT) νίκησε για την εταιρεία στη Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία και Κύπρο και τερμάτισε 4 η σε κούρσα Listed στο Μιλάνο. Η Statepark έχει να επιδείξει και άλλες διακρίσεις στην Ευρώπη, τόσο στο στίβο όσο και στις δημοπρασίες μέσω της οργάνωσης και συμμετοχής της στις κοινοπραξίες (syndications). H MISS ASSERTIVE ήρθε 3 η δύο φορές σε κούρσες Listed στο Newmarket και πουλήθηκε σε 6ψήφιο νούμερο, όπως και
ο HUNTER STREET (COMPTON PLACE) νικητής κούρσας Group 3 και 2ος σε Group 2 στη Μ. Βρετανία.

el